O naší milé paní : dědictví mariánských legend a pohádek - Vondrovic, Tomáš, 1948- (Laskavé čtení, 2019)
Soubor legend a pohádkových příběhů, jejichž společným motivem je postava Panny Marie. Příběhy se odehrávají na místech spojených s mariánskou tradicí u nás. Najdete zde vyprávění o původu Palladia země české, který je chován ve staroboleslavském chrámu Nanebevzetí Panny Marie. O malých pasáčcích, kterým se zjevila Panna Marie u pramene v Klokotech... Text je protkám verši a informacemi k tématu.