Propast - Juráčková, Lenka, 1974- (Paseka, 2019)
O Vracovských jeskyních se toho moc neví. Ani na dno nejhlubší propasti se nikdo ještě nepodíval - ti, kdo se o to pokusili, přišli o rozum, nebo se už nevrátili. Dvanáctiletý Jirka přijíždí do okolí Vracova na návštěvu za dědou, který si zde užívá lázeňský pobyt. Kam jinam se vypravit na výlet než právě do jeskynního komplexu. Jenže Jirkovi se po této návštěvě dějí samé divné věci. Slyší tajemný hlas a setká se s dívkou, co se zdá jako z jiného světa... Co se stalo? Přestoupil snad Jirka někde pomyslnou hranici do jiné doby? Jaké tajemství vlastně propast skrývá? Nakladatelská anotace.