Vzduch je naše moře : historie českého a československého letectví v komiksu - Šorel, Václav, 1937- (Argo, 2018)
Historie českého a československého letectví formou historických medailonků a komiksu. Publikace mapuje komiksovou formou nejen osudy lidí, kteří se zasloužili o rozvoj našeho letectví, ale také legendárních létajících strojů. Příběhy jsou vždy doplněny historickým úvodem do děje. Od takřka mytických počátků se kniha dostává k prvním doloženým aktérům českého letectví Jana Kašpara a Boženy Laglerové. Nechybí kapitola o smrti Rastislava Štefánika, ani letecké bitvy generála Fajtla. Přes éru komunismu se pak dostává až ke dnešku. Kniha je doplněna souborem dobových fotografií a bokorysů letadel, která se významnou měrou podílela na historii českého a československého letectví. Nakladatelská anotace. Kráceno.