Katova dcera a Rada dvanácti - Pötzsch, Oliver, 1970- (Knižní klub, 2018)
V sedmé části série historických příběhů pátrá kat Kuisl po pachateli série vražd mladých dívek, k nimž dochází v Mnichově roku 1672. Kat pátrá po zločinu mezi sobě rovnými... Jakob Kuisl cestuje v únoru roku 1672 na setkání katů do Mnichova. Poprvé dostal pozvání od Rady dvanácti a je to pro něj velká čest. Doufá, že mezi členy Rady najde ženicha pro svou dceru Barbaru. Netuší však, v jak zoufalém stavu se jeho dcera nachází: je těhotná a netroufá si se otci přiznat. V Mnichově mezitím vyjde najevo řada vražd mladých dívek a Jakob je požádán o pomoc při vyšetřování. Všechny vraždy nesou pečeť katovského řemesla a podezření padá na Radu dvanácti... Nakladatelská anotace.