Paměti kata Mydláře - Svátek, Josef, 1835-1897 (Albatros, 1970)
Výbor ze čtyřdílného cyklu Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze je stylisticky i jazykově upraven a soustřeďuje se především na významné historické události.