Sága rodu Forsytů - Galsworthy, John, 1867-1933 (BB art, 2000)
Rodina, z jejíhož středu vyrůstají podnikatelé, právníci a vážení obchodníci, vyznává konvence pohodlného měšťáckého života a jako nejvyšší životní hodnotu uznává vlastnictví peněz a z toho plynoucí moc. Každý pokus o proražení hradby konvencí a tupé měšťácké samolibosti naráží na nepochopení a nekompromisní odsouzení. Obsáhlá rodinná kronika má prostou dějovou náplň, ale v jejím rámci podává známý anglický autor plastický obraz zanikající viktoriánské Anglie a detailně kreslí život a myšlení vyšší střední vrstvy britské společnosti na přelomu století.