Křídla Medúzy - Nance, John J., 1946- (Knižní klub, 2002)
Psychicky narušený vědec tajně dokončí termonukleární zbraň Medúzu, se kterou se chce pomstít celému světu. Podaří se mu ji dostat na palubu nákladního letadla a drama začne v okamžiku, kdy bedna s Medúzou "promluví". Požadavky vědce jsou nesplnitelné a zdá se, že není v lidských silách odvrátit výbuch, který by zničil počítačovou techniku na Zemi. Kritickou situaci se pokouší vyřešit kapitán letadla ve spolupráci s americkými experty. Kvalitní thriller, jehož předností je atraktivní námět spolu s dokonalou znalostí prostředí a dané problematiky.