Rozhovory s dědečkem - Kudlová, Klára, 1976- (Rozhovory (Karmelitánské nakladatelství), 2004)
Absolventka bohemistiky Klára Lukavská (nar. 1976) si se svým dědečkem vypráví nejen o jeho osobním životě, ale i o mnoha těžkostech, s nimiž se na své cestě za uměním musel vyrovnat. Herec vzpomíná na více než padesát let u divadla a hodnotí události, jichž byl očitým svědkem. Rozhovory jsou psány hovorovou češtinou, což je u herce, který si zakládá na vytříbenosti a kráse mluvy tak trochu paradoxní. Záměr je zřejmý - oslovit co nejširší čtenářskou veřejnost.