Dnes trochu umřeme : vzestup a pád Emila Zátopka - Askwith, Richard (Mladá fronta, 2017)
Pět olympijských medailí, 18 světových rekordů a šest let bez jediné porážky v běhu na 10 000 metrů - to jsou jen ty nejvýraznější sportovní úspěchy, kterých Emil Zátopek dosáhl.