Horská cesta - Dubuc, Marianne, 1980- (RAKETA, 2019)
Celoobrázková kniha, doplněná krátkým textem, vypráví o laskavé jezevčici a dalších zvířátkách, žijících v lese pod malou horou. Paní Jezevcová je nadšenou výletnicí a sběratelkou. Každou neděli vystoupá na vrcholek Cukrové homole. Během cesty sbírá houby, zdraví své přátele a dělí se s nimi o zážitky. Jednoho dne potká malého kocourka. Lulu se k ní chce přidat, ale ještě netuší, že kromě krásného výhledu, který na něho čeká na konci cesty, se naučí znát přírodu, pomáhat potřebným a také naslouchat své intuici. Nakladatelská anotace.