Hořkosladký život - McCullough, Colleen, 1937-2015 (Ikar, 2020)
Podmanivá, romantická i napínavá sága od autorky proslulého bestselleru Ptáci v trní se rozvíjí v bouřlivých letech po první světové válce v Austrálii. Edda a Grace, Trs a Kačka - to jsou čtyři neobyčejné sestry, dcery důstojného pána Latimera z městečka Corunda. Všechny jsou krásné, bystré a ambiciózní, ale musejí čelit předsudkům v tehdejší společnosti. Jejich život se od základu změní, když se dají zaměstnat v nemocnici jako ošetřovatelky a zapojí se do programu, kterým ve dvacátých letech vznikalo povolání diplomovaných zdravotních sester. Ve víru dalších let prožívají osobní vzestupy i propady, ale pouto mezi nimi zůstává stále stejně silné. Nakladatelská anotace.