Vražedný rozsudek - Gruber, Andreas, 1968- (Euromedia Group, 2020)
Nizozemský případový analytik Maarten S. Sneijder a mnichovská kriminalistka Sabina Nemezová sledují stopu šíleného vraha. Kriminalistka Sabina Nemezová přijíždí do Wiesbadenu, aby zde studovala na akademii Spolkového kriminálního úřadu. Jedním z pedagogů akademie je i svérázný případový analytik Maarten S. Sneijder, se kterým se Sabina zná už z dřívějška. Sneijderovou specialitou jsou nevyřešené vraždy. Zatím ve Vídni řeší státní zástupkyně Melanie Dietzová případ jedenáctileté Kláry, která je rok po svém zmizení nalezena ve velmi špatném psychickém stavu. Na záda dívce kdosi vytetoval výjev z Dantova Pekla. Klářin případ, nálezy zohavených mrtvol a vraždy, jež Sneijder probírá se Sabinou a dalšími studenty, vedou k nebezpečnému pachateli.