Vzpurná - Lorentz, Iny (Ikar, 2020)
Historický román s romantickou zápletkou se odehrává v 17. století na pozadí tažení armád Osmanské říše evropským kontinentem. Odvážná mladá žena, nelítostná doba tureckých válek a osudová láska. Komtesa Johana z Allersheimu může jen v přestrojení za muže uniknout nedobrovolnému manželství. Místo aby si užívala bezpečí u příbuzných své zemřelé matky v Polsku, dostane se nečekaně do nebezpečných situací, které ji donutí i nadále hrát svou roli. Když pak všichni muži dostanou rozkaz připojit se ke královskému vojsku, je příliš pozdě, aby odhalila svou identitu. Oddíly Osmanské říše táhnou na Vídeň a Johana si musí za velmi nepříznivých okolností vybojovat své štěstí a místo v životě. Nakladatelská anotace.