Farská kuchařka : tradiční rok v české kuchyni - Czendlik, Zbigniew, 1964- (XYZ, 2019)
Kniha původních kuchařských receptů na přípravu zdravých, lehkých jídel z běžně dostupných surovin, které se připravovaly zejména na venkovských farách. Obsahuje též poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, život farářů a farských hospodyň, spojení tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a místními surovinami. Součástí je kapitola věnovaná mešním vínům a patronům vína. V závěru knihy je uveden popis jednotlivých období tradičního církevního roku.