Vikingové. - Holm, Lasse, 1968- (Fobos, 2019)
Další z příběhů vikingského nájezdníka Rolfa Troufalce, který se se svými druhy vydává drancovat a loupit do Hispánie, dnešního Španělska. Po hádce mezi Hasteinem a Železným Bjornem, jejímiž svědky byla většina osazenstva, padlo rozhodnutí, že válečníci zamíří ještě před zimou do Hispánie. Toto rozhodnutí změní navždy jejich osud. Na cestu se vydávají nejen Rolf, Hastein, Sigurd Hadí oko, Halfdan Bílý šat či Železný Bjorn, ale i Sigurdova žena a nevlastní Rolfova sestra Bella. Zpočátku se zdá, že vše vychází podle plánu. Pak ale přijde prudký pád. Na palubě někdo vraždí a každý je podezřelý. Kdo stojí za vraždami na palubě? A jak odhalení vraha poznamená osudy ostatních?