Zajíčkova cesta - Macurová, Katarína, 1983- (Políčko, 2015)
Dokud žil bílý zajíček společně s ledními medvědy, ani mu nepřišlo na mysl, že by mohl být jiný než ostatní. Když ale zjistil, že se od ostatních zvířat liší, hned se vydal na cestu. Přál si najít někoho, kdo vrhá stejný stín jako on. Půvabné vyprávění o zajíčkově putování celým světem provází originální ilustrace.