Kamenní andělé - Ohlsson, Kristina, 1979- (Mladá fronta, 2018)
Simona jezdí k babičce ráda. Líbí se jí v jejím velkém tajemném domě a její kamarádi, Billie a Aladin bydlí blízko. Nyní je to však v domě trochu jiné. Simona slyší kroky a hlasy, aniž by kohokoliv viděla, a navíc sochy v zahradě se přemísťují. Babička je unavená a nakonec musí jet do nemocnice. Simona se rozhodne zůstat v domě, aby přišla na to, jak se věci mají. Na pomoc si přizve své kamarády a vypadá to, že opět spolu prožijí napínavé dobrodružství.