Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila - Němeček, Tomáš, 1973- (Velikáni do kapsy, 2016)
Druhý díl zábavné série populárně-naučných knih popisující naše slavné hrdiny tak, jak je neznáte. Pro čtenáře od 10 let.