Božena Němcová očima kluka, který nechtěl číst Babičku - Němeček, Tomáš, 1973- (Velikáni do kapsy, 2017)
Nejslavnější česká spisovatelka je dnes postrachem lecjakého školáka, kterého nebaví povinná četba. Ale věděli jste, že na Boženu Němcovou nasadila rakouská císařská policie tajné agenty, aby ji hlídali jako nebezpečně bystrou a vlivnou osobu? A napadlo vás, že kdyby se narodila v dnešní době, byla by z ní reportérka nebo hvězda Facebooku? Ve čtvrtém díle edice Velikáni do kapsy její příběh zkoumají kluk, který nechce číst Babičku, jeho češtinářka a do toho jim mluví manžel Boženy Němcové. Nakladatelská anotace. Kráceno.