Marie Terezie očima Marie Antoinetty a generála Laudona - Němeček, Tomáš, 1973- (Velikáni do kapsy, 2018)
Další díl zábavné série populárně-naučných knih popisujících naše slavné osobnosti tak, jak je neznáte. Pro čtenáře od 10 let. Jediná vládnoucí žena na českém trůně není spjata pouze s povinnou školní docházkou. Možná víte, že za vlády Marie Terezie se povinně zavedla příjmení, zakázalo se mučení při výsleších a proběhlo první sčítání lidí a majetku. Ale věděli jste, že její manžel se dal z nudy na podnikání a tajně vydělal obrovské jmění? Nebo že Marie Terezie osobně udělila milost v posledním čarodějnickém procesu v českých zemích? Víc se dozvíte v pátém díle edice Velikáni do kapsy, ve kterém její příběh zkoumají moderní matka a její chytrá dcera, a doprovázejí je proslulý generál Laudon a marnivá princezna Marie Antoinetta. Nakladatelská anotace.