An(n)a. - Báchorová, Sára, 2001- (Pointa, 2019)
Román, který formou vnitřního dialogu vypráví příběh o mladé dívce, která prochází peklem poruchy příjmu potravy. V současné době, kdy jsou mladé dívky doslova bombardovány na sociálních sítích pofiderním ideálem hubených těl modelek, je velmi snadné propadnout falešné iluzi o tom, co je krása. Anna je sedmnáctiletá studentka, která vede celkem spokojený život s rodiči, přáteli a prožívá svou první lásku. Zcela nanápadně ale začíná podléhat touze po štíhlé postavě. Do té doby milá, veselá, komunikativní Anna se mění v depresivní, unavenou, ublíženou dívku, od které se začíná její okolí pomalu odvracet. To je první krok do začarovaného kruhu závislosti a sebedestrukce, která končí myšlenkami na sebevraždu.