Koněv : osvoboditel, nebo okupant? - Fidler, Jiří, 1961- (Universum (Euromedia Group), 2019)
Vojenská a válečná kariéra legendárního sovětského maršála, jehož jméno je spojeno s osvobozením ČSR v r. 1945. Životopis doprovázený analýzou struktury a organizace sovětské armády ve 30. letech a vojensko-historickým popisem nejdůležitějších operací 2. světové války. Zjevná snaha o portrét "legend a mýtů zbavený".