Království neumírá - Vaňková, Ludmila, 1927- (Šulc-Švarc, 2019)
V závěrečné knize rozsáhlé historické ságy o Přemyslovcích se spojují dva již dříve vydané romány z doby vlády Václava II. a Václava III. Dílo je poslední částí tetralogie a zachycuje zde celé období samostatné vlády rozporuplného českého panovníka Václava II., kterého autorka vykreslila jako výjimečnou osobnost, na jedné straně propadající chorobné ctižádosti, na druhé straně však jako prozíravého panovníka, který svou taktikou porazil Albrechta Habsburského při obraně Kutné Hory. Poté zachycuje krátkou dobu vlády Václava III., jeho zavraždění a následující tři roky předlucemburského období, kdy se nároky dědiců setkávaly s mocenskými úklady habsburského rodu. Kniha je bohatě zalidněna postavami, na jejichž osudech se promítají dramatické historické události.