Varování : až ze mě bude stará ženská, tak budu chodit v purpuru - Joseph, Jenny, 1932-2018 (Po_ezie, 2019)
Nejoblíbenější báseň na britských ostrovech, která toto uznání získala až v roce 1996, přestože byla anglickou autorkou Jenny Joseph napsaná pětatřicet let před tímto oceněním. V řádné ženě středního věku, která se vyžívá ve své představě upovídané staré báby v šokujícím oblečení a s potrhlým chováním, vytvořila Jenny Joseph postavu, jejíž myšlenky se citují na konferencích i pohřbech, používají se k povzbuzení chorých přátel a s potěšením si je připomínají děti i dospělí. Báseň, kterou najdete v učebnicích od Aljašky až po Singapur, se vyšívala, razítkovala, prošívala, zhudebňovala, tiskla na pohlednice, zdobily se s ní dorty a točily se podle ní filmy. Nyní se poprvé objevuje v České republice jako ilustrovaná kniha s kresbami Pythie Ashton-Jewell, speciálně upravená tak, aby odpovídala její jedinečné postavě a dodala pikantnosti její charakteristice. Nakladatelská anotace. Kráceno.