Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý - Hülsmann, Petra, 1976- (Ikar, 2020)
Romantický příběh o učitelce, která musela být nejdříve přeložena na jednu z nejhorších škol v Hamburku, aby našla v životě smysl a lásku. Annika si myslela, že jí se přesun na jinou školu kvůli celkovému nedostatku pedagogů v Hamburku vyhne. Bohužel to byla právě ona, kdo byl přesunut na školu Astrid Lindgrenové, jejíž jméno budí v ostatních učitelích hrůzu. Studenti zde jsou neurvalí, vulgární a nevidí ve studiu smysl a Annika, která doteď učila převážně studenty, kteří měli o výuku zájem, je v šoku. Ve snaze získat zpátky původní pracovní místo zakládá na škole muzikálový kroužek a přesvědčí ke spolupráci bývalého spolužáka a nyní divadelního režiséra Tristana. Pomáhat bude i její soused Sebastian. Jak dopadne první přestavení a je možné, že by na jedné z nejhorších škol dokázala Annika najít nejen nový životní směr, ale i lásku?