Najdi Rebeccu - Dempsey, Eoin, 1977- (Ikar, 2020)
Milostný román odehrávající se v první polovině dvacátého století na ostrově Jersey a v nacistickém Německu. Rebecca a Christopher se mají rádi od dětství. Přes veškeré překážky, které museli překonat, se zdá jejich štěstí na dosah. Jejich životy však náhle přeruší druhá světová válka. Rebecca je odvlečena do nacistického Německa, kde se její stopa posléze ztrácí. Christophera ničí pomyšlení na Rebečinu smrt, proto využije svého německého původu a konexí v armádě a dobrovolně se připojí k jednotkám SS, aby získal místo v koncentračním táboře v Osvětimi. Tajně doufá, že Rebeccu mezi vězni najde a zachrání.