Příběh falešného copu : vyšetřuje komisař finanční stráže Eduard Plischek - Macková, Marie, 1958- (MOBA, 2020)
Komisař finanční stráže Eduard Plischek opět na scéně. Tentokrát řeší případ nalezené bedny plné koženého zboží, která nikomu nechybí. Všechno to začalo nálezem rozlámané bedny s rukavičkami, ke které se nikdo nehlásil. A protože se jednalo o zboží zahraniční, předali četníci nález komisariátu finanční stráže v Králíkách. Podivného případu se tedy ujímá komisař Eduard Plischek, který svěří vyšetřování novému vrchnímu dohlížiteli. Jenže pak zmizí oblíbená pouliční zpěvačka, která se přes týden živila jako hadrnice. A aby toho nebylo málo, komplikují Plischkovi život spory, které vyvolává manželka nového vrchního dohlížitele. Dokonce i kolegialita, kterou až dosud považoval za samozřejmou, se ukáže jako nanejvýš problematická... Nakladatelská anotace. Kráceno.