Rez & záře hvězd - Greenwood, T. 1969- (Kontrast, 2020)
Mrazivý román napsaný podle skutečné události mapuje okolnosti kolem případu ze sklonku čtyřicátých let, kdy v New Jersey došlo k únosu jedenáctileté dívky. Camden, New Jersey, 1948. Když jedenáctiletá Sally Hornerová ukradne z místního supermarketu notes, netuší, že ji sleduje dvaapadesátiletý Frank Salle. Salle je čerstvě propuštěný z vězení a nyní se chystá k útoku. Před obchodem ji napadne a přesvědčí ji, že je agent FBI a může ji okamžitě zatknout - pokud neudělá, co jí řekne. Tento děsivý román se vydává po stopách následujících dvou let, během kterých Frank duševně i tělesně týrá Sally cestou na západ do San José, a navždy tak změní její život, stejně jako životy její rodiny, přátel a těch, které potkají cestou. V této strhující knize, založené na skutečném příběhu oběti Sally Hornerové a jejího únosce, který šokoval Ameriku a inspiroval Vladimira Nabokova k napsání kontroverzní a legendární Lolity, dává oceněná spisovatelka T. Greenwoodová slovo samotné Sally. Nakladatelská anotace.