Než přišel Hitler : poslední zima Výmarské republiky - Barth, Rüdiger, 1972- (Vyšehrad, 2020)
Politický vývoj v Německu na přelomu let 1932-1933. Práce popisuje dění na německé politické scéně od listopadu 1932 až do konce ledna následujícího roku, kdy se Adolf Hitler stal kancléřem. Autoři zachycují politickou nestabilitu v závěrečných měsících výmarské republiky a úsilí nacistů o získání moci v Německu. Věnují rovněž pozornost významným osobnostem německé politiky a klíčovým aktérům tohoto období. Nechybí zde chronologický přehled nejdůležitějších událostí let 1932-1933.