Realita není, čím se zdá : cesta ke kvantové gravitaci - Rovelli, Carlo, 1956- (Aliter (Argo : Dokořán), 2018)
Srozumitelně a čtivě vysvětlena podstata teorie kvantové gravitace i jejích důsledků pro fungování vesmíru v knize uznávaného vědce a populizátora fyziky. Kvantová gravitace je soubor otázek ve fyzice, k jejichž vyřešení je třeba zahrnout obecnou relativitu, kvantovou teorii a statistickou fyziku. V současnosti patří k největším problémům dnešní teoretické fyziky. Nejúspěšnějším pokusem posledních desetiletí se zdá teorie smyčkové kvantové gravitace, na které se podílí spolu s týmem předních fyziků i samotný autor. Čtenář se může spolu s autorem ponořit do poznatků o záhadách fungování vesmíru v prvním populárním zpracování zajímavého tématu.