Sněhurčina rakev - Voosen, Roman, 1973- (MOBA, 2020)
Detektivní thriller ze Švédska o podivném exponátu na výstavě sklářského umění. Kdosi zaměnil skleněnou kostru za skutečnou mrtvolu. Ve Växjö se koná výstava skla, mapující úspěchy světově proslulé firmy Gustavssons. Jedním ze zapůjčených exponátů má být kontroverzní Sněhurka, skleněná kostra v rakvi. K velkému šoku všech je však na výstavu doručena místo Sněhurky skutečná mrtvola. Gunnar Gustavsson z vedení firmy je přesvědčen, že se jedná o pozůstatky jeho ženy Berit, která zmizela během svatby v roce 1971. Dvojice vyšetřovatelek, Ingrid Nyströmová a Stina Forssová, se ujímá případu. Jde o zločin, anebo o zlomyslný vtip?