Projdi vodou, projdi ohněm - Unge, Christian, 1972- (Thriller (Motto), 2020)
Thriller švédského autora, jehož ústřední hrdinkou je mladá lékařka s fenomenální pamětí. Tekla Bergová, nadaná mladá lékařka, má mimořádnou psychickou schopnost - fotografickou paměť. Co jednou uvidí, už nikdy nezapomene. Když ve Stockholmu dojde k požáru věžáku a do nemocnice přivezou neznámého, těžce popáleného pacienta, Tekliny zasunuté vzpomínky se probouzejí a události začínají nabírat spád. Dopady tragédie totiž pocítí nejen zaměstnanci nemocnice, ale i policie a zločinecké podsvětí. Nakladatelská anotace.