Nový začátek - Roberts, Nora, 1950- (Klokan (Alpress), 2020)
Dystopický román, ve kterém svět zachvátí virová pandemie s následným chaosem a kolapsem společnosti. Svět zachvátí záhadný virus. Nemoc propukla náhle a rozsévá strach. Vědci se neúspěšně pokouší vyvinout účinnou vakcínu, systém i technika kolabuje, střídá je chaos a panika, v lidech se probouzí zlo a propuká násilí. Laně a Maxovi se podaří jako jedněm z mála zkáze uniknout a pochopit poselství: Nastal konec a přichází nový začátek. Nakladatelská anotace.