Oblíbená hra - Cohen, Leonard, 1934-2016 (AAA (Argo), 2020)
Román rozložený do epizod a obrazů se dotýká významných okamžiků autorova života, které ho ovlivnily, utvářely a dovedly k osobité dráze umělce. Vyprávění poněkud originálním stylem uvádí vzpomínky na dětství, první lásky, objevování sexuality, lidské odlišnosti, setkání se smrtí i drobné příhody dokreslující rodinné zázemí a židovskou komunitu v Torontu. V jeho lehkomyslné "oblíbené hře" na lásku vítězí jeho zahleděnost do vlastní tvorby, která se mu zdá odpovědným a trvalým partnerským vztahem ohrožena, proto svou lásku opouští z touhy po absolutní svobodě a nezávislosti, pro něho jediné možné cestě za uměním.