Knihožrouti : kam zmizela školní knihovna? - Smolíková, Klára, 1974- (Laskavé čtení, 2017)
Aleše se Zorkou čeká další detektivní pátrání - chtějí zjistit, kam se poděla jejich školní knihovna. A taky začínají tušit, že jejich paní učitelka není nemocná, jak si všichni ve škole myslí. Ještě že s nimi pátrá malý knihožrout Eda, který cítí knížky i přes zavřené dveře a dokáže spolehlivě otevřít všechny zámky. Příběh doprovázejí veselé ilustrace B. Buchalové.