Lampálie v ohrožení - Šinkovský, Martin, 1979- (Laskavé čtení, 2020)
Pokračování příběhu o Lampálech, maličkých tvorech žijících pouze ve svitu jedné lampy. Čeká je dobrodružství v podobě záhadného zmizení kamarádky Zoji. Lampálie, rozkládající se ve svitu jedné pouliční lampy, se ocitla v bezprostředním ohrožení. Nejstatečnější Lampálice Zoja je pryč i se svou ježčí kamarádkou Bodlinkou. Postupné rozplétání dobrodružného příběhu naznačuje, že za jejich náhlým zmizením stojí někdo, kdo by rád ovládl celou jejich maličkou zemi.