Pláž v Chorvatsku - Caplin, Julie (Cosmopolis, 2020)
Romantický příběh skupiny mladých lidí, kteří tráví léto na luxusní jachtě v Chorvatsku, z pera v tomto žánru již zkušené britské spisovatelky. Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadit jako výtvarnice. Zatím neměla štěstí, je bez peněz, a tak přijme nabídku letní brigády: bude pracovat jako hosteska na luxusní jachtě v Chorvatsku, na které se plaví parta přátel z módní branže. Práci jí dohodila kamarádka Nina, jejíž bratr Nick je jedním z hostů na lodi. Pochází z farmářské rodiny, ale teď chodí s modelkou Tarou. Maddie se snaží obstát v roli hostesky a vyhovět zhýčkaným hostům, jenže arogantní Tara jí to moc neulehčuje. Mezi Nickem a Tarou to začíná pomalu skřípat, přece jen pocházejí každý z jiného světa. O Maddie se zajímá jeden z hostů, hezký a bohatý Simon, který oceňuje její výtvarný talent a plné křivky - myslí to ale upřímně? Zároveň si Maddie uvědomuje, že se jí čím dál tím víc líbí Nick... Nakladatelská anotace. Kráceno.