Vezmi mě domů : do jaké vody patřím? - Hanáčková, Pavla (Albatros, 2019)
Obrázková populárně-naučná publikace o různých vodních plochách a tocích a jejich obyvatelích. Průvodkyní je Anička, která hledá domov pro ztracené živočichy. Přitom seznámí čtenáře s různými vodními toky, od oceánů až po mokřady a bažiny. Ve vodě slané, sladké, podzemní i bažinaté žijí roztodivní živočichové, ale také různé rostliny. Kniha plná celostránkových ilustrací se spoustou srozumitelně utříděných faktů a zajímavostí je zakončena radostnou zdravicí všech zvířátek, které díky Aničce našli svůj přirozený domov.