Vezmi mě domů : do jakého lesa patřím? - Hanáčková, Pavla (Albatros, 2019)
Obrázková populárně-naučná publikace o různých lesních porostech na Zemi a jejich obyvatelích. Průvodcem je Karlík, který hledá domov pro ztracené živočichy. Přitom seznámí čtenáře s různými lesy, od smíšených lesů mírného pásu, tropických deštných pralesů, přes lesy suché trnité až po chaluhový podvodní les. Podmínky v jehličnatých a listnatých lesích jsou jiné než třeba v bambusovém či eukalyptovém lese. Proto zde také rostou jiné stromy, rostliny a žijí zde živočichové zvyklí na zdejší klima. Kniha plná celostránkových ilustrací se spoustou srozumitelně utříděných faktů a zajímavostí je zakončena radostnou zdravicí všech zvířátek, které díky Karlíkovi našli svůj přirozený domov.