Ukradená známka - Klein, Bram (Knihy Omega, 2018)
Syn věhlasného holandského filatelisty pátrá po ukradené vzácné známce a jeho pátrání ho zavádí až do České republiky. Témeř detektivní příběh podle skutečné události. V roce 1991 byly nizozemskému sběrateli Johanu Kleinovi na výstavě v Japonsku odcizeny dvě vzácné československé známky z počátku vzniku Československé republiky. Po letech se jedna ze známek nečekaně objevila na aukci v Praze. Sběratelův syn, autor knihy, se snaží vypátrat, jakým způsobem byly jeho otci známky ukradeny a pátrání ho zavádí do České republiky. Kniha vypráví životní příběh sběratele známek na pozadí historických událostí 20. století a téměř reportážním zůsobem odhaluje viníka krádeže a zároveň představuje jedinečný svět sběratelů známek.