Hrdinové Pacifiku : román z druhé světové války - Deutermann, Peter T., 1941- (CPress, 2016)
Marsh, Mick a Tommy - studenti námořní akademie a nerozluční přátelé. A všichni zamilovaní do jedné osudové ženy. Jejich bezstarostné mládí a začínající pracovní kariéry však navždy změní datum 7. prosince 1941 - den, kdy Japonci napadli Pearl Harbor. Bitva o Pacifik právě začíná... Příběh, spojující osudy hlavních hrdinů v největších bitvách na moři i ve vzduchu, však není jen válečným románem plným napětí, dobrodružství, romance či technických detailů. Je to především příběh vzdávající hold skutečnému lidství a odvaze těch, kteří neváhali pro osud vlasti i světa obětovat to nejcennější, vlastní život. Nakladatelská anotace. Kráceno.