Stromy - Socha, Piotr, 1966- (Slovart, 2018)
Obrazová publikace plná základních faktů, ale především různých zajímavostí a kuriozit z říše stromů. Pro děti od 6 let. V knize se dočteme, jaké mají stromy listy nebo kořeny, co se děje se stromem v průběhu ročních období, kdo v nich žije, jaké existují endemity, jaké jsou nejvyšší, nejtlustší, nejstarší stromy. Dozvíme se ale také, co všechno se dá vyrobit ze dřeva, co je strom života, jakou roli hrají stromy v různých náboženstvích a mnoho dalších zajímavostí.