Paní smrt : vzpomínky Stalinovy odstřelovačky - Pavlyčenko, Ljudmyla Mychajlìvna, 1916-1974 (Arma & musae, 2019)
Autobiografické vzpomínky úspěšné sovětské odstřelovačky. Pavličenková popisuje své mládí, vojenský výcvik, vypuknutí druhé světové války a německé přepadení Sovětského svazu v červnu 1941. Důležitou pozornost věnuje své účasti v bojích v různých částech Sovětského svazu v letech 1941-1942 a průběhu cesty do Spojených států a Británie, kterou podnikla roku 1942. V závěru líčí vlastní život po skončení druhé světové války.