Ženy, které mi nedají spát : cesta kolem světa po stopách mých hrdinek - Kankimäki, Mia, 1971- (Motto, 2020)
Inspirující autobiograficky laděný román, ve kterém se autorka vydává na místa spojená se silnými ženskými osobnostmi, které šly "svou cestou", a které jsou pro autorčin život nějakým způsobem významné. Originální průvodce málo známými osudy odvážných cestovatelek, nadaných spisovatelek a vášnivých umělkyň. Mia je svobodná čtyřicátnice, bydlí v podkroví u svých rodičů a noci tráví přemýšlením o ženách, které se zapsaly do historie touhou žít po svém. Staly se z nich neohrožené badatelky, nadané spisovatelky a vášnivé malířky. Při hledání inspirace k napsání této knihy procestuje Mia celý svět po stopách svých „nočních žen“. Když ony dokázaly jít svou cestou, proč by to nedokázala i ona? Nakladatelská anotace.