Život (je) byl pes - Rytířová, Helena, 1951- (Cosmopolis, 2020)
Příběh voříška, který musel za svůj život tvrdě bojovat, a přesto k němu přistupoval s úctou, odpovědností i se špetkou humoru. Tyto vlastnosti se v jeho vyprávění odrážejí při konfrontaci s "voříšky lidskými". Voříšek jménem Život vypráví své vtipné i dojemné "psí" paměti a díky svým zážitkům nám předává spoustu drobných poselství. Poznáte jeho psí teritoria - psí zeď nářků, psí bulvár, ale i psí štamgasty letenské hospůdky a bezdomovce. Jeho svět se ale točí kolem paničky. Je její kumpán, kamarád do nepohody, odraz její povahy, je její Život. Nakladatelská anotace.