Pohádky o mašinkách - Pavlovič, Jozef, 1934- (Ottovo nakladatelství, s.r.o., 2019)
Pohádky o mašinkách, nádražích a lidech, kteří s lokomotivami a vlaky pracují nebo se s nimi vozí. Kratší pohádky s veselými ilustracemi o mašinkách, které nahradily tažné železniční koně. O hladové mašince, která vyhrála soutěž nebo jak mašinka vyměnila vagony za velbloudy. O statečné mašince, po které byla nakonec pojmenována hora. Společně s těmito železnými hrdiny se čtenáři podívají i do vzdálenějších zemí: na Saharu i za oceán.