Štěpánův podivuhodný stroj - Pospíšilová, Zuzana, 1975- (Portál, 2019)
Štěpán je malý všetečka. Zajímá ho všechno kolem a je rozhodnutý, že z něj bude slavný vynálezce, přinejmenším jako Edison. Malý Štěpán pomáhá tatínkovi v dílně, mamince nahlíží pod pokličky a dědovi dokonce rozebere hodiny s kyvadlem, a to vše proto, aby zjistil, jak co funguje. Poté, co objeví na půdě u prarodičů tajemnou bednu plnou ozubených koleček a různých hejblátek, sestrojí svůj první vynález.