Kluci netančej! - Stehlíková, Olga, 1977- (Portál, 2019)
Moderní příběh ze současné Prahy, ve kterém se několik dospívajících dětí popere se životem pro svou lásku k tanci a baletu a během příprav na taneční soutěž ukáže sílu tolerance, charakteru a výdrže. Parta obyčejných školáků milujících tanec je ve velkých přípravách na baletní soutěž. Během tvrdé tréninkové práce se nejrychleji odhalují pravé charaktery a odvaha. Děti tak poznávají, co znamená bojovat za svůj cíl, ale i s genderovými předsudky a díky výzvám projdou zajímavou životní etapu. Poutavou knihu sympaticky dotváří ilustrace Lukáše Fibricha.