X způsobů smrti - Ahnhem, Stefan, 1966- (Euromedia Group, 2020)
Thriller švédského bestselleristy dohrává napínavou partii titulu Motiv X. Za každou vraždou se skrývá motiv. V jistých případech je to však bohužel pouhá iluze. Je noc a z přístavu u Helsingborgu vyplouvá nafukovací člun s jediným pasažérem. Na zádech má připevněný meč. Jeho úkol určila hrací kostka: Někdo musí zemřít. Jen ještě neví kdo. Místní policie se zatím snaží vyšetřit několik zdánlivě nesouvisejících případů vražd. Když se zdá, že už se jim to konečně podařilo, najde se další oběť a detektivové včetně Fabiana Riska si musí přiznat: Nic z toho, co víme, není pravda. A pokusit se společně s dánskými kolegy chytit někoho, kdo nepotřebuje mít motiv zabít - zato zná nepřeberně způsobů, jak to udělat. Nakladatelská anotace.