Noční klub Mars - Kushner, Rachel, 1968- (AAA (Argo), 2020)
Příběh striptérky, tanečnice a matky malého chlapce Romy Hallové, která je odsouzena k dvojnásobnému doživotnímu trestu v kalifornské věznici. Romy Hallová je přinucena opustit mantinely běžného a normálního života. Pyká za to, že zabila svého stalkera. Byl však trest za tento čin adekvátní? Byly opravdu prozkoumány všechny jeho okolnosti? Navzdory všem pochybnostem se Romy musí podrobit soudnímu rozhodnutí. San Francisco, kde dosud pracovala a vychovávala sedmiletého syna Jacksona, pro ni náhle zůstává vzdálenou a nedosažitelnou vzpomínkou. Nezbývá jí nic jiného, než aby si navykla na novou a krutou realitu. Kromě silného příběhu hlavní protagonistky nabízí román i další osudy lidí, kteří se pohybují na samotném okraji či dně lidské společnosti. Mnohdy jsou pojaty v temných až tragických obrysech a jsou tak i rezonujícím pohledem na sociální problematiku, nespravedlnost justičního systému a především na bezmocnost člověka, jemuž je odstraněna nejniternější část jeho vnitřního světa.